Recept

Vepřový jazyk smažený (minutka)

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 479
Kategorie: Maso

Ingredience

100 ml Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 ml Olej rostlinný
200 g Strouhanka
30 g Sůl
80 g Vejce slepičí
1000 g Vepřový jazyk

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 380 kcal
Kilojoule 1 588kJ
5% Sacharidy 18 g
33% Tuky 25 g
71% Sodík 1 g
36% Bílkoviny 20 g

Vepřový jazyk smažený (minutka) postup přípravy receptu:

1

Vepřové jazyky vypereme, vložíme do osolené vody a uvaříme doměkka.

2

Potom je vychladíme ve studené vodě, oloupeme a nakrájíme podélně na plátky. Plátky osolíme, obalíme v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance.

3

V horkém oleji je po obou stranách usmažíme do zlatavé barvy.

4

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept