Jednoduchý recept

Jelení plátky dušené

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 47900

Ingredience

50 g Anglická slanina
80 g Cibule
3 g Jalovec
900 g Jelení kýta
100 g Kompot broskvový
50 g Olej slunečnicový
20 g Paprika mletá sladká
3 g Pepř černý mletý
100 g Sádlo škvařené
10 g Sůl
300 g Veka
300 ml Víno červené
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 699 kcal
Kilojoule 2 923kJ
11% Sacharidy 40 g
43% Tuky 32 g
72% Sodík 1 g
91% Bílkoviny 51 g

Jelení plátky dušené postup přípravy receptu:

1

Jelení kýtu odblaníme, nakrájíme na plátky, slaninu bez kůže na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, broskve v kompotu scedíme a nakrájíme na slabé plátečky.

2

V pánvi roztavíme sádlo, plátky kýty osolíme, opepříme, posypeme drceným jalovcem, mletou paprikou a osmažíme na sádle z obou stran. Přisypeme cibuli, osmahneme, podlijeme červeným vínem, ochutíme česnekem, přidáme slaninu, broskve, zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme doměkka. Plátky masa upravíme na talíře a přelijeme šťávou z pánve. Jako přílohu podáváme plátky bílé veky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept