Jednoduchý recept

Jelení plátky na pivu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 47901
Kategorie: Maso

Ingredience

1 g Bobkový list
600 g Brambory vařené
4 stroužek Česnek
80 g Cibule
2 g Jalovec
900 g Jelení kýta
30 g Jíška hotová tmavá
2 g Pepř černý mletý
500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
60 g Sádlo škvařené
10 g Sůl
300 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 490 kcal
Kilojoule 2 049kJ
8% Sacharidy 29 g
24% Tuky 18 g
89% Sodík 2 g
88% Bílkoviny 49 g

Jelení plátky na pivu postup přípravy receptu:

1

Maso z odblaněné jelení kýty nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Cibuli nakrájíme nadrobno.

2

V pánvi rozehřejeme sádlo, přiložíme ochucené plátky masa a osmažíme z obou stran. Maso vyjmeme, do výpeku nasypeme cibuli, orestujeme, podlijeme vývarem, okořeníme jalovcem, bobkovým listem, vrátíme do šťávy maso a zvolna dusíme, dokud se tekutina nevydusí na tuk. Přilijeme pivo, zahustíme tmavou jíškou a krátce podusíme. Plátky masa na talířích doplníme vařeným bramborem a přelijeme šťávou z pánve.

Poznámka

1

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept