Polévka zeleninový mix - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka zeleninový mix
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Gordon Ramsey |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 47902 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
100 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
100 g | Fazolové lusky zelené |
200 g | Kapusta hlávková |
30 g | Máta |
100 g | Mrkev kořen |
30 ml | Olej olivový |
4 g | Pepř černý mletý |
100 g | Pórek |
150 g | Slanina vepřová |
9 g | Sůl |
80 g | Tuřín |
1,3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 25,5mg |
Draslík | 594,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 8g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 77,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Fazolové lusky zelené, Kapusta hlávková, Máta, Slanina vepřová, Sůl, Tuřín, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka zeleninový mix postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpálíme olej, vložíme na kostky nakrájenou slaninu a opečeme dozlatova. Přidáme nakrájenou cibuli a pórek, orestujeme asi 4 minuty, nakonec přihodíme brambory, tuřín a mrkev nakrájené na kostičky, zakryjeme a dusíme 8 minut, až zelenina změkne. Přelijeme vroucí vodou, nasypeme pokrájené zelené fazolky, povaříme asi 2 minuty a přidáme kapustu bez košťálu, nakrájenou na nudličky. Uvaříme doměkka, osolíme, opepříme, rozdělíme na talíře nebo do misek a ozdobíme nasekanou mátou. |