Jednoduchý recept

Jelení plátky na žampionech

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 47903
Kategorie: Maso

Ingredience

80 g Cibule
5 ml Citronová šťáva
900 g Jelení kýta
30 g Jíška instantní
2 g Kmín drcený
100 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
300 g Rohlíky bílé
10 g Sůl
300 g Zakysaná smetana
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 639 kcal
Kilojoule 2 673kJ
10% Sacharidy 35 g
42% Tuky 31 g
70% Sodík 1 g
93% Bílkoviny 52 g

Jelení plátky na žampionech postup přípravy receptu:

1

Jelení kýtu odblaníme, nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, žampiony na plátečky. V pánvi rozehřejeme polovinu másla, přiložíme plátky masa a osmažíme z obou stran.

2

Maso vyjmeme, do pánve přidáme zbytek másla, přisypeme cibuli, osmahneme dorůžova, přisypeme žampiony, krátce orestujeme, okmínujeme, podlijeme vodou, vrátíme do pánve plátky masa a zvolna dusíme doměkka. Zahustíme jíškou, zjemníme zakysanou smetanou, dochutíme citronovou šťávou, provaříme a odstavíme.

3

Plátky masa podáváme v omáčce a doplníme bílým pečivem.

Poznámka

1

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept