Jelení plátky na žampionech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jelení plátky na žampionech
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 47903 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Cibule |
5 ml | Citronová šťáva |
900 g | Jelení kýta |
30 g | Jíška instantní |
2 g | Kmín drcený |
100 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
300 g | Rohlíky bílé |
10 g | Sůl |
300 g | Zakysaná smetana |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 162,7mg |
Draslík | 771,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 313,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Kmín drcený, Sůl, Zakysaná smetana, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jelení kýta, Jíška instantní, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jelení plátky na žampionech postup přípravy receptu:
1 | Jelení kýtu odblaníme, nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, žampiony na plátečky. V pánvi rozehřejeme polovinu másla, přiložíme plátky masa a osmažíme z obou stran. |
2 | Maso vyjmeme, do pánve přidáme zbytek másla, přisypeme cibuli, osmahneme dorůžova, přisypeme žampiony, krátce orestujeme, okmínujeme, podlijeme vodou, vrátíme do pánve plátky masa a zvolna dusíme doměkka. Zahustíme jíškou, zjemníme zakysanou smetanou, dochutíme citronovou šťávou, provaříme a odstavíme. |
3 | Plátky masa podáváme v omáčce a doplníme bílým pečivem. |
Poznámka
1