Jednoduchý recept

Špenátová frittata se sýrem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 47904

Ingredience

1 ks Cibule
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Oříšky piniové
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Salát hlávkový
200 g Sýr kozí
1 špetka Sůl
6 ks Vejce slepičí
1 stroužek Česnek
450 g Špenát listový mražený

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 401 kcal
Kilojoule 1 677kJ
3% Sacharidy 10 g
20% Tuky 15 g
22% Sodík 439 mg
47% Bílkoviny 27 g

Špenátová frittata se sýrem postup přípravy receptu:

1

Rozmražený listový špenát uvaříme v slané vodě, přelijeme přes síto, necháme zchladnout, vymačkáme z něj vodu a nakrájíme nahrubo.

2

V misce smícháme vejce a sýr, směs opepříme.

3

V suché rozehřáté pánvi opražíme piniová semínka dozlatova.

4

Česnek a cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno a necháme osmahnout v pánvi na rozehřátém másle. Pak vmícháme nakrájený špenát, opepříme a osolíme a rovnoměrně ho v pánvi rozprostřeme. Přilijeme rozmíchaná vejce se sýrem a na mírném ohni 10 minut prohříváme, až vejce ztuhnou. Zapečený špenát s vejci rozkrájíme na porce.

5

Na talíře rozdělíme omyté listy salátu, na ně klademe porce frillaty a posypeme je opraženými semínky pinie.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept