Špenátová frittata se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátová frittata se sýrem
Špenátová frittata se sýrem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47904 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Oříšky piniové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Salát hlávkový |
450 g | Špenát listový mražený |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr kozí |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 408,6mg |
Draslík | 279,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Oříšky piniové, Sůl, Sýr kozí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Salát hlávkový, Špenát listový mražený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátová frittata se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Rozmražený listový špenát uvaříme v slané vodě, přelijeme přes síto, necháme zchladnout, vymačkáme z něj vodu a nakrájíme nahrubo. |
2 | V misce smícháme vejce a sýr, směs opepříme. |
3 | V suché rozehřáté pánvi opražíme piniová semínka dozlatova. |
4 | Česnek a cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno a necháme osmahnout v pánvi na rozehřátém másle. Pak vmícháme nakrájený špenát, opepříme a osolíme a rovnoměrně ho v pánvi rozprostřeme. Přilijeme rozmíchaná vejce se sýrem a na mírném ohni 10 minut prohříváme, až vejce ztuhnou. Zapečený špenát s vejci rozkrájíme na porce. |
5 | Na talíře rozdělíme omyté listy salátu, na ně klademe porce frillaty a posypeme je opraženými semínky pinie. |