Jednoduchý recept

Jelení plátky na bílém víně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 47905

Ingredience

900 g Jelení kýta
60 g Máslo čerstvé
50 g Olej slunečnicový
20 g Pažitka
3 g Pepř černý mletý
10 g Sůl
300 ml Víno bílé
150 g Šunka dušená
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 451 kcal
Kilojoule 1 889kJ
1% Sacharidy 3 g
29% Tuky 22 g
68% Sodík 1 g
90% Bílkoviny 50 g

Jelení plátky na bílém víně postup přípravy receptu:

1

Maso z odblaněné jelení kýty nakrájíme na plátky, žampiony posekáme nadrobno, šunku nakrájíme na nudličky, pažitku posekáme najemno. V pánvi rozpálíme olej, plátky masa osolíme, opepříme a osmažíme na oleji z obou stran. Přidáme máslo, přisypeme žampiony se šunkou, osmahneme, posypeme pažitkou, podlijeme bílým vínem a dusíme, dokud se víno nevydusí na tuk.

2

Plátky masa upravíme na talíře, doplníme žampiony se šunkou a podáváme s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept