Jelení plátky na bílém víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jelení plátky na bílém víně
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 47905 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
900 g | Jelení kýta |
60 g | Máslo čerstvé |
50 g | Olej slunečnicový |
20 g | Pažitka |
3 g | Pepř černý mletý |
10 g | Sůl |
150 g | Šunka dušená |
300 ml | Víno bílé |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 141,5mg |
Draslík | 747,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 145,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Pažitka, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jelení kýta, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jelení plátky na bílém víně postup přípravy receptu:
1 | Maso z odblaněné jelení kýty nakrájíme na plátky, žampiony posekáme nadrobno, šunku nakrájíme na nudličky, pažitku posekáme najemno. |
2 | V pánvi rozpálíme olej, plátky masa osolíme, opepříme a osmažíme na oleji z obou stran. Přidáme máslo, přisypeme žampiony se šunkou, osmahneme, posypeme pažitkou, podlijeme bílým vínem a dusíme, dokud se víno nevydusí na tuk. |
3 | Plátky masa upravíme na talíře, doplníme žampiony se šunkou a podáváme s chlebem. |
Poznámka
1