Jelení závitky se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jelení závitky se slaninou
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 47910 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
160 g | Cibule |
120 g | Hořčice kremžská |
900 g | Jelení kýta |
100 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Masox |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
90 g | Okurky nakládané |
2 g | Pepř černý mletý |
600 g | Rýže dušená |
250 g | Smetana 16% (pochoutková) |
10 g | Sůl |
1 g | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 174,8mg |
Draslík | 732,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 44,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Okurky nakládané, Rýže dušená, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice kremžská, Jelení kýta, Máslo čerstvé, Masox, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jelení závitky se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Maso z odblaněné jelení kýty nakrájíme na plátky a důkladně rozklepeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, anglickou slaninu na tenké plátky, kyselé okurky také na plátky. Každý plátek masa z jedné strany pomažeme kremžskou hořčicí, poklademe plátky slaniny, na ně položíme po jednom plátku okurky, maso zabalíme do závitků, ovážeme nití, osolíme, opepříme a lehce obalíme v hladké mouce. |
2 | V pánvi rozpustíme máslo, přiložíme závitky a osmažíme po obvodu dorůžova. Závitky přendáme do pekáčku, na zbylém másle v pánvi osmahneme cibuli a přidáme k masu. Podlijeme vodou, přihodíme dvě kostky masoxu, okořeníme jalovcem, tymiánem, pekáček dáme do trouby a pečeme téměř doměkka. Nakonec přimícháme smetanu a dopečeme. |
3 | Závitky rozdělíme na talíře, doplníme dušenou rýží a přelijeme smetanovou omáčkou. |