Jednoduchý recept

Kachní prsa na víně s jarní cibulkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 47913

Ingredience

5 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Cukr krupice
500 g Kachní prsa
1 špetka Nové koření mleté
1 kávová lžička Ocet vinný
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
0,5 l Pomerančová šťáva
1 špetka Sůl
2 dl Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 558 kcal
Kilojoule 2 336kJ
11% Sacharidy 40 g
16% Tuky 12 g
14% Sodík 274 mg
93% Bílkoviny 53 g

Kachní prsa na víně s jarní cibulkou postup přípravy receptu:

1

Jarní cibulky omyjeme a rozkrojíme. Petrželovou nať omyjeme a nasekáme najemno.

2

Kachní prsa opepříme a osolíme. V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm kůží dolů krátce opečeme, pak prsa obrátíme a jen lehce osmahneme. Zabalíme je do alobalu a vložíme na 10 minut do trouby, předehřáté na 180 stupňů Celsia.

3

V pánvi na oleji po smažení masa osmahneme překrojené jarní cibulky. Pak k nim přilijeme víno a pomerančovou šťávu, přisypeme cukr a nové koření. Přikryté pokličkou dusíme na mírném ohni 5 minut.

4

Kachní prsa vyjmeme z trouby, šťávu z alobalu přilijeme k cibulkám, které dochutíme octem a promícháme. Z masa stáhneme kůži a nakrájíme ho na plátky.

5

Plátky masa dáme na servírovací talíře, přidáme k nim cibulky, polijeme šťávou z pánve a posypeme nakrájenou natí petrželky. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept