Pečené rybí filé s hořčičnou majonézou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené rybí filé s hořčičnou majonézou
Pečené rybí filé s hořčičnou majonézou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47915 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 kg | Filé rybí |
1 polévková lžíce | Hořčice |
5 polévková lžíce | Majonéza |
15 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 hrst | Pažitka |
100 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 127,2mg |
Draslík | 111,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,0mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Majonéza, Pažitka, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Hořčice, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené rybí filé s hořčičnou majonézou postup přípravy receptu:
1 | V misce metlou smícháme majonézu s hořčicí, podle chuti opepříme a osolíme. |
2 | Polovinu prolisovaného česneku smícháme s rozpuštěným máslem a polovinu s olejem. Pažitku opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme nadrobno. Vejce rozšleháme v misce. |
3 | Rybí filé nakrájíme na porce, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a ve strouhance. |
4 | V pánvi rozehřejeme olej s česnekem, filé na něm prudce opečeme z obou stran, pak oheň zmírníme a filé pomalu dopečeme doměkka. Během pečení porce alespoň dvakrát obrátíme a vždy je při obracení potřeme máslem ochuceným česnekem. |
5 | Upečené filé podáváme s majonézou s hořčicí, posypané nakrájenou pažitkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše. |
Poznámka
Druhy použité hořčice mohou být různé, záleží na naší chuti. Hořčice můžeme i míchat - například plnotučnou s francouzskou.