Jednoduchý recept

Pečené rybí filé s hořčičnou majonézou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 47915
Kategorie: Maso

Ingredience

3 stroužek Česnek
1 kg Filé rybí
1 polévková lžíce Hořčice
5 polévková lžíce Majonéza
15 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Olej olivový
1 hrst Pažitka
100 g Strouhanka
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 535 kcal
Kilojoule 2 240kJ
5% Sacharidy 16 g
35% Tuky 26 g
19% Sodík 380 mg
198% Bílkoviny 112 g

Pečené rybí filé s hořčičnou majonézou postup přípravy receptu:

1

V misce metlou smícháme majonézu s hořčicí, podle chuti opepříme a osolíme.

2

Polovinu prolisovaného česneku smícháme s rozpuštěným máslem a polovinu s olejem. Pažitku opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme nadrobno. Vejce rozšleháme v misce.

3

Rybí filé nakrájíme na porce, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a ve strouhance.

4

V pánvi rozehřejeme olej s česnekem, filé na něm prudce opečeme z obou stran, pak oheň zmírníme a filé pomalu dopečeme doměkka. Během pečení porce alespoň dvakrát obrátíme a vždy je při obracení potřeme máslem ochuceným česnekem.

5

Upečené filé podáváme s majonézou s hořčicí, posypané nakrájenou pažitkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.

Poznámka

Druhy použité hořčice mohou být různé, záleží na naší chuti. Hořčice můžeme i míchat - například plnotučnou s francouzskou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept