Jednoduchý recept

Zavařenina malinová s citronovou meduňkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 47917

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
150 g Cukr krupice
0,5 balení Cukr želírovací
500 g Maliny
1 polévková lžíce Meduňka

Nutriční hodnoty jedné porce

2% Kalorie 42 kcal
Kilojoule 177kJ
3% Sacharidy 11 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 0 mg
1% Bílkoviny 0 g

Zavařenina malinová s citronovou meduňkou postup přípravy receptu:

1

Stonky citronové meduňky opláchneme a pořádně vytřepeme vodu a otrháme lístky. Přebrané a opláchnuté maliny, lístky citronové meduňky, citronovou šťávu a cukr asi 10 minut mixujeme buď tyčovým mixérem nebo v kuchyňském robotu. Ze zrníček malin se uvolní pektin.

2

Rozmixovanou hmotu přemístíme do menšího hrnce, přisypeme 1/2 sáčku želírovacího prostředku bez cukru na poměr ovoce-cukr 3:1, přivedeme k varu na silném plameni za neustálého míchání a vaříme, (délka vaření se liší podle výrobce želírovacího prostředku, proto je nutné přečíst pokyny na obalu) až je želírovací zkouška v pořádku.

3

Plníme ihned do sklenic vypláchnutých horkou vodou se šroubovacími uzávěry.

Poznámka

Želírovací zkouška – před uplynutím doby vaření necháme horkou hmotu odkapat. Pokud je poslední kapka tuhá bude tuhá i zavařenina, jinak necháme povařit ještě 1-2 minuty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept