Jednoduchý recept

Hovězí ledvinky dušené

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 4792

Ingredience

1 ks Cibule
750 g Hovězí ledviny
1 špetka Kmín celý
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
1,5 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 159 kcal
Kilojoule 664kJ
1% Sacharidy 2 g
9% Tuky 7 g
18% Sodík 358 mg
39% Bílkoviny 22 g

Hovězí ledvinky dušené postup přípravy receptu:

1

Ledvinky očistíme, podélně rozkrojíme a velmi opatrně a pečlivě vykrájíme močovody a tuk. Ledvinky poté nakrájíme na tenké plátky a vypereme v několika vodách. Necháme řádně okapat.

2

Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na rozehřátém sádle, přidáme koření a ledvinky. Dusíme ve vlastní šťávě přikryté, později je mírně podléváme.

3

Jakmile ledvinky změknou, šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme je moukou a opražíme do hnědé barvy. Poté znovu podlijeme, osolíme a podáváme. Pokud chceme změnu, šťávu zalijeme kyselou smetanou.

Poznámka

Jako přílohy podáváme dušenou rýži, brambory opečené i vařené, saláty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept