Jednoduchý recept

Kuřecí vývar s bílým vínem podle Ramsaye

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 270 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 240 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 47921

Ingredience

4 ks Celer řapíkatý
3 ks Cibule
3 kg Kuřecí skelety
3 ks Mrkev kořen
2 ks Pórek
1 polévková lžíce Sůl
5 l Voda pitná
300 ml Víno bílé
6 stroužek Česnek
8 ks Vodnice nakládaná

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 108 kcal
Kilojoule 452kJ
5% Sacharidy 18 g
138% Tuky 104 g
12% Sodík 242 mg
4% Bílkoviny 2 g

Kuřecí vývar s bílým vínem podle Ramsaye postup přípravy receptu:

1

Kuřecí skelety rozdělíme na menší kusy, nahrubo pokrájíme 3 cibule, 2 pórky, 3 velké mrkve a 4 řapíky celeru. Na půlky překrojíme 6 neoloupaných stroužků česneku a rozčtvrtíme 8 velkých vodnic.

2

Ve velkém hrnci zalijeme skelety studenou vodou a vodu uvedeme do varu. Pěnu vzniklou při vaření pečlivě sbíráme. Přidáme zeleninu kromě vodnice, víno, sůl a snítku čerstvého tymiánu a na mírném ohni vaříme 3 hodiny. Pak přidáme vodnici, ještě hodinu vaříme, hrnec odstavíme a vychladlý vývar přecedíme.

3

Vývar je vhodný na podlévání ryb i pečení, jako základ dušených pokrmů, polévek i k vaření kuřat. V chladničce můžeme uchovávat 3 dny, v mrazničce 1 měsíc.

Poznámka

Můžeme použít i čerstvou vodnici.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept