Jednoduchý recept

Vepřové maso pečené v pivu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 47924

Ingredience

2 ks Cibule
1 špetka Kmín drcený
1 špetka Majoránka
1 hrst Petržel kudrnka
0,5 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 špetka Sůl
1,2 kg Vepřová pečeně
5 dl Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 920 kcal
Kilojoule 3 851kJ
3% Sacharidy 10 g
97% Tuky 73 g
11% Sodík 228 mg
86% Bílkoviny 49 g

Vepřové maso pečené v pivu postup přípravy receptu:

1

Vepřové maso omyjeme a osušíme. Česnek oloupeme a prolisujeme, v misce ho smícháme s majoránkou, kmínem a solí. Směsí potřeme maso ze všech stran.

2

Maso vložíme do pekáče, přilijeme půl litru vody a pečeme 15 minut v troubě, předehřáté na 200 stupňů Celsia.

3

V době, kdy pečeme maso, omyjeme petrželku a nakrájíme ji nadrobno. Oloupeme cibuli a rozkrájíme ji na čtvrtky.

4

Do pekáče po 15 minutách pečení vedle masa rozložíme nakrájenou petrželku a cibuli a maso pečeme dalších 90 minut, až je měkké. Během pečení průběžně podléváme pivem.

5

Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky.

Poznámka

Vepřová pečeně zůstane šťavnatá, pokud pečeme větší kus masa vcelku. Světlé pivo můžeme nahradit pivem černým.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept