Jednoduchý recept

Rybí filé smažené na chilli

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 47927
Kategorie: Maso

Ingredience

1 špetka Chilli koření mleté
1 kg Filé rybí
5 polévková lžíce Majonéza
15 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Olej olivový
1 hrst Pažitka
2 polévková lžíce Smetana zakysaná 11%
100 g Strouhanka
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 534 kcal
Kilojoule 2 235kJ
4% Sacharidy 15 g
36% Tuky 27 g
19% Sodík 380 mg
198% Bílkoviny 111 g

Rybí filé smažené na chilli postup přípravy receptu:

1

V misce metlou smícháme majonézu a smetanu, podle chuti přidáme sůl a chilli koření.

2

Část chilli smícháme také s rozpuštěným máslem a další s olejem. Pažitku omyjeme pod studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme nadrobno. Vejce v misce rozšleháme.

3

Rybí filé nakrájíme na porce, mírně osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance.

4

V pánvi rozehřejeme olej s chilli, filé na něm prudce opečeme z obou stran, pak oheň zmírníme a filé pomalu dopečeme doměkka. Během pečení porce alespoň dvakrát obrátíme a vždy je při obracení potřeme máslem s chilli kořením.

5

Podáváme posypané jemně nasekanou pažitkou s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.

Poznámka

Chilli koření přidáváme k majonéze, máslu i do oleje postupně po troškách.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept