Švestky mražené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švestky mražené
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 47930 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 kg | Švestky |
Nutriční hodnoty jedné porce
4% Kalorie 77 kcal
Kilojoule 321kJ
5% Sacharidy 19 g
1% Tuky 0 g
0% Sodík 0 mg
2% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 261,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Švestky mají zadané všechny známé hodnoty.
Švestky mražené postup přípravy receptu:
1 | Použijeme zralé, ale tvrdé švestky. Omyjeme je a odstraníme stopky. Zamrazíme celé, nebo je rozpůlíme a vyjmeme pecky. |
2 | Švestky rozdělíme do mikrotenových sáčků, důkladně uzavřeme a zavážeme provázkem. Při uzavírání ze sáčků vytlačíme vzduch. Zamrazíme a uchováme v mrazáku. |
Poznámka
Švestky použijeme např. k přípravě ovocných knedlíků nebo koláčů.