Recept

Medovo-sýrové kornoutky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 47931
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

Těsto
50 g Hera
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
50 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Med včelí
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
1 dl Voda pitná
0,5 kávová lžička Zázvor mletý
Krém
2 ks Cibulka jarní
2 kávová lžička Mandle plátky
1 polévková lžíce Pažitka
1 polévková lžíce Petržel - nať
4 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
200 g Sýr Lučina - termizovaný
200 g Tvaroh jemný

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 624 kcal
Kilojoule 2 610kJ
11% Sacharidy 41 g
55% Tuky 42 g
10% Sodík 192 mg
42% Bílkoviny 24 g

Medovo-sýrové kornoutky postup přípravy receptu:

1

Nejdříve připravíme těsto. Do mísy dáme měkké máslo s Herou, med a vyšleháme pěnu. Za stálého šlehání přidáme vejce a šleháme do doby, až se vše důkladně spojí. Přidáme prosátou hladkou mouku s práškem do pečiva, sůl, pepř, mletý zázvor a vlažnou vodu. Vše důkladně promícháme na hladké těsto.

2

Umícháme krém: omyjeme jarní cibulku, podélně ji rozřízneme, nakrájíme nadrobno a dáme do mísy. Přidáme měkký tvaroh, smetanu, omytou a drobně pokrájenou pažitku s petrželkou a žervé sýr Lučinu.

3

Plátky anglické slaniny osmažíme v teflonové pánvi dozlatova. Na omastku po slanině osmažíme dozlatova plátky mandlí.

4

Rozpálíme formu na přípravu vaflí a postupně v ní upečeme plátky těsta. Teplé upečené plátky stočíme do kornoutků, naplníme je tvarohovým krémem, ozdobíme mandlemi a anglickou slaninou. Kornoutky podáváme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept