Recept

Pastinákový vývar s tymiánem podle Ramsaye

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 47933

Ingredience

1 špetka Kari koření
2 polévková lžíce Olej olivový
10 ks Pastinák
1 kávová lžička Pepř bílý celý
20 g Tymián čerstvý
2 l Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek
10 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

65% Kalorie 1,275 kcal
Kilojoule 5 335kJ
43% Sacharidy 154 g
18% Tuky 14 g
81% Sodík 2 g
45% Bílkoviny 25 g

Pastinákový vývar s tymiánem podle Ramsaye postup přípravy receptu:

1

Nejprve na plátky pokrájíme očištěné, ale neloupané velké pastináky, oloupané velké šalotky a oloupaný česnek.

2

Pokrájené šalotky s česnekem vložíme do velkého hrnce na rozehřátý olivový olej, přidáme svazek čerstvého tymiánu, kuličky bílého pepře se špetkou kari koření a vše opečeme doměkka. Pak přidáme pastináky, zalijeme kuřecím vývarem a vaříme 30-40 minut. Hotový vývar přecedíme do příhodné nádoby, v chladničce ho můžeme dobře uzavřený uchovávat 3 dny, v mrazničce 5 dnů.

3

Vývar je velmi vhodný k přípravě pastinákového rizota.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept