Zavařený angrešt v medu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zavařený angrešt v medu
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 47934 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 356,0mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Angrešt, Med včelí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Zavařený angrešt v medu postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme medový roztok. Med rozmícháme s vodou a povaříme. Mezitím z povrchu sebereme vzniklou pěnu. Po odstavení necháme vychladnout. |
2 | Plody angreštu očistíme, odstraníme stopky a kalíšky. Nasypeme na síto a důkladně propláchneme vodou. Poté síto ponoříme do vroucí vody, angrešt spaříme 1-2 minuty a ihned zchladíme studenou vodou. Necháme okapat a propícháme jehlou ze všech stran. |
3 | Angrešt rozdělíme do sklenic, zalijeme medovým roztokem a v páře zavařujeme cca 20 minut při teplotě 90 °C. |