Recept

Court-bouillon podle Ramsaye

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 47935
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

4 ks Badyán
1 ks Bazalka
2 ks Celer řapíkatý
4 stroužek Česnek
3 ks Cibule
2 ks Citrony
1 ks Estragon
2 ks Fenykl sladký - hlíza
3 ks Mrkev kořen
1 ks Petržel - nať
2 ks Pórek
1 polévková lžíce Sůl mořská
1 ks Tymián čerstvý
300 ml Víno bílé
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 128 kcal
Kilojoule 535kJ
7% Sacharidy 24 g
139% Tuky 104 g
24% Sodík 473 mg
6% Bílkoviny 4 g

Court-bouillon podle Ramsaye postup přípravy receptu:

1

Velké oloupané mrkve, velké pórky, oloupané cibule, řapíkatý celer, fenyklové hlízy a oloupaný česnek pokrájíme na velmi malé kousky a citrony na kolečka.

2

Pokrájenou zeleninu s česnekem a citrony dáme do velkého hrnce, přidáme snítku čerstvého tymiánu, snítku čerstvé petrželky, snítku čerstvé bazalky, snítku čerstvého estragonu, badyány a mořskou sůl, přilijeme víno a vše zalijeme studenou vodou. Uvedeme do varu a zvolna vaříme 30 minut. Odstavíme na 12 hodin, potom přecedíme.

3

Uložený v chladničce ho můžeme uchovávat 3 dny, v mrazničce až 1 měsíc.

4

Tento vývar je ideálním prostředkem pro pošírování ryb a korýšů a lze ho použít třikrát. Po každém použití ho přecedíme a uložíme do mrazničky.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaná doba potřebná k „odstátí“ court-bouillonu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept