Recept

Taramasalata podle Ramsaye

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 47939
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 stroužek Česnek
2,5 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
6 polévková lžíce Citronová šťáva
75 ml Mléko plnotučné
550 ml Olej olivový
135 g Tresčí jikry uzené

Nutriční hodnoty jedné porce

70% Kalorie 1,375 kcal
Kilojoule 5 753kJ
6% Sacharidy 21 g
187% Tuky 140 g
18% Sodík 354 mg
23% Bílkoviny 13 g

Taramasalata podle Ramsaye postup přípravy receptu:

1

Do mixéru vložíme uzené tresčí jikry, oloupaný česnek, bílý chléb zbavený kůrky a pokrájený na kostky, přilijeme citronovou šťávu, mléko a vše rozmixujeme. Při zapnutém mixéru pak pomalu přiléváme olej. Je-li směs příliš olejnatá, přidáme trochu mléka. Hotovou pastu přendáme do vhodné nádoby, přikryjeme a uložíme do chladničky, ve které vydrží 5 dnů.

2

Taramasalatu servírujeme jako předkrm na toustech, nebo jako dip s chlebem i syrovou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept