Zapékaný květák s libečkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaný květák s libečkem
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 4794 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 špetka | Adžika |
6 ks | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Květák |
2 hrst | Libeček |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 30% |
100 g | Sýr Niva (Rokfór) |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 176,7mg |
Draslík | 997,1mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 537,8mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 93,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Květák, Olej stolní, Rajčata, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Adžika, Libeček, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékaný květák s libečkem postup přípravy receptu:
1 | Rozdělíme na růžičky květák a povaříme. |
2 | Do vymazané mísy dáváme plátky brambor, osolíme, opepříme a posypeme libečkem. |
3 | Poté klademe povařený květák posypaný adžikou. |
4 | Vrstvíme a končíme brambory. |
5 | Vejce rozmícháme s nastrouhanými sýry a česnekem a zalijeme navrstvenou směs. |
6 | Dáme plátky rajčat a pečeme. |