Recept

Salát Cézar podle Ramsaye

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 47941

Ingredience

250 g Ančovička - filety
4 krajíc Ciabatta
5 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
560 ml Olej olivový
350 g Pancetta
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Salát ledový
1 polévková lžíce Sirup javorový
40 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
10 ml Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

95% Kalorie 1,869 kcal
Kilojoule 7 821kJ
2% Sacharidy 6 g
255% Tuky 192 g
76% Sodík 2 g
66% Bílkoviny 37 g

Salát Cézar podle Ramsaye postup přípravy receptu:

1

Nejprve uvaříme 4 ztracená vejce. Vaříme je 3-4 minuty, uvařená prudce ochladíme v ledové vodě, mírně vychladlá odložíme na ubrousek a přikryjeme potravinářskou folií.

2

Na plech vyložený pečicím papírem rozložíme plátky slaniny pancetta a přikryjeme je dalším pečicím papírem. Navrch položíme těžký plech na pečení, vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pancettu upečeme dozlatova. Vyjmeme z trouby, odkryjeme a upečené slaninové plátky potřeme javorovým sirupem.

3

Dále připravíme zálivku: do mixeru rozklepneme 3 vejce, přidáme 25 g nastrouhaného parmezánu, 1 lžíci dijonské hořčice, 2 malé oloupané stroužky česneku, 5 ančoviček a 5 lžic citronové šťávy, vše rozmixujeme. Když je směs hladká, začneme pomalu přidávat 560 ml olivového oleje. Zálivku zředíme trochou horké vody a je-li potřeba, tak přisolíme. Jeden očištěný ledový salát rozkrojíme podél, každou část ještě na 4 díly a přendáme do široké misky, ve které salátové dílky opatrně obalíme zálivkou. Ze 100 g sýru parmezán vytvoříme hoblinky.

4

Vezmeme 4 krajíce chleba ciabatta, pokapeme olejem, pod grilem je opečeme a rozdělíme na 4 talíře.

5

Nakonec ve vařící vodě po dobu 2 minut ohřejeme ztracená vejce.

6

Kolem opečených krajíců rozložíme salát obalený zálivkou, na každý krajíc pak položíme jedno osolené a opepřené ztracené vejce. Navrch každého talíře upravíme plátky opečené slaniny, 4 ančovičky a parmazánové hoblinky.

7

Pokapeme zálivkou a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept