Jednoduchý recept

Polenta zapečená s mozzarellou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 47943

Ingredience

1 ks Cibule
250 g Hovězí maso mleté
300 g Mozzarella
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Oregano sušené
200 g Polenta
0,5 kg Rajčata
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 453 kcal
Kilojoule 1 897kJ
12% Sacharidy 45 g
22% Tuky 17 g
39% Sodík 776 mg
56% Bílkoviny 32 g

Polenta zapečená s mozzarellou postup přípravy receptu:

1

V hrnci přivedeme k varu litr osolené vody a za stálého míchání přisypáváme kukuřičnou kaši - polentu. Na mírném ohni ji vaříme 5 minut a stále mícháme.

2

Větší kulatou formu vymažeme olejem a dáme do ní polovinu uvařené kaše. Druhou polovinu rozložíme na vál, vytvoříme 1 cm silnou vrstvu, necháme ji vychladnout a nakrájíme na nudličky dlouhé asi 5 cm a široké 2 cm.

3

Mozzarellu nakrájíme na plátky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na velmi malé kousky nebo propasírujeme. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmažíme v pánvi na rozpáleném oleji. Pak k ní přidáme mleté maso, prudce smažíme, přidáme nakrájená rajčata, opepříme, osolíme, dochutíme oreganem a na mírném ohni omáčku 10 minut vaříme.

4

Polovinu omáčky potom nalijeme do formy na polentu a pokryjeme polovinou plátků mozzarelly. Na sýr dáme nudličky z polenty, přilijeme zbylou omáčku a nahoru položíme plátky mozzarelly.

5

Pečeme v troubě, kterou jsme předehřáli na 180 stupňů Celsia přibližně 25 minut, až má sýr zlatavou barvu.

6

Před podáváním mírně posypeme oreganem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept