Recept

Smažené rybí filé s křenovou majonézou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 47944
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kg Filé rybí
10 g Křen
5 polévková lžíce Majonéza
15 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 polévková lžíce Olej olivový
1 hrst Pažitka
2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
100 g Strouhanka
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 529 kcal
Kilojoule 2 214kJ
4% Sacharidy 15 g
35% Tuky 26 g
19% Sodík 380 mg
198% Bílkoviny 111 g

Smažené rybí filé s křenovou majonézou postup přípravy receptu:

1

Křen oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na jemno.

2

Malou část nastrouhaného křenu smícháme s rozpuštěným máslem, zbylý křen v misce smícháme s majonézou a smetanou.

3

Pažitku opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme nadrobno. Vejce v misce rozšleháme.

4

Rybí filé nakrájíme na porce, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a ve strouhance.

5

V pánvi rozehřejeme olej, filé na něm prudce opečeme z obou stran, pak oheň zmírníme a filé pomalu dopékáme doměkka. Během pečení porce alespoň dvakrát obrátíme, a vždy je při obracení potřeme máslem, ochuceným křenem.

6

Podáváme s křenovou majonézou, posypané pažitkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept