Ryba vařená v páře na bylinkové mrkvi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ryba vařená v páře na bylinkové mrkvi
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47945 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
1 špetka | Citronová kůra |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
400 g | Filé rybí |
10 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
400 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 3,6mg |
Draslík | 311,3mg |
Vláknina | 49g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,7mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citronová kůra, Citronová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ryba vařená v páře na bylinkové mrkvi postup přípravy receptu:
1 | Mrkve oškrábeme a omyjeme, naskládáme je do vložky v parní hrnci, posypeme citronovou kůrou, nalijeme 3 dl vývaru a vaříme 10 až 15 minut. |
2 | Rybu naporcujeme na plátky, omyjeme, osušíme. Citronovou šťávu smícháme s pepřem, plátky ryby jí důkladně potřeme, položíme je na mrkev do hrnce a vaříme dalších 10 minut. Pak rybu z hrnce vyndáme, osolíme a uložíme v teple - například v mírně vyhřáté troubě. |
3 | Bazalku a petrželovou nať opláchneme pod studenou vodou a nasekáme na jemno. |
4 | V pánvi rozpustíme máslo, vložíme mrkev, posypeme ji větší částí nasekaných bylinek, přilijeme 1 dl zeleninového vývaru, krátce povaříme, podle chuti opepříme a osolíme. |
5 | Plátky ryby dáme na servírovací talíře, obložíme vařenou celou mrkví a posypeme bylinkami. Vhodnou přílohou je vařená rýže. |
Poznámka
Bazalku můžeme nahradit koprem. Větší mrkve lze vařit i rozpůlené.