Jednoduchý recept

Rýže s čekankou a se zelím

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 47947

Ingredience

1 hrst Bazalka
2 ks Cibule
4 kávová lžička Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
5 ks Rajčata
300 g Rýže loupaná
100 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
0,5 l Vývar zeleninový
1 ks Zelí hlávkové bílé
2 ks Čekanka

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 621 kcal
Kilojoule 2 597kJ
31% Sacharidy 110 g
15% Tuky 11 g
57% Sodík 1 g
44% Bílkoviny 25 g

Rýže s čekankou a se zelím postup přípravy receptu:

1

Rýži v sítu propláchneme vodou, pak ji namočíme na 30 minut do půl litru vody, potom slijeme a necháme v sítu okapat.

2

Cibule oloupeme a nakrájíme nahrubo. Zelí omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky. Omytá rajčata nakrájíme na malé kousky. Čekanku rozčtvrtíme a bez tvrdého středu nakrájíme na jemné nudličky. Omytou bazalku nasekáme na jemno.

3

V hrnci rozehřejeme olej a na něm za stálého míchání 5 minut smažíme cibuli a rýži. Pak směs v hrnci zalijeme vývarem, přivedeme k varu a vaříme přikryté 30 minut. potom přidáme nakrájené zelí, čekanku a rajčata, vše ještě 5 minut povaříme, pak přisypeme bazalku a směs důkladně promícháme.

4

Uvařenou rýži s přísadami na servírovacích talířích posypeme jemně nastrouhaným parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept