Pečené cukroví pro celiaky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené cukroví pro celiaky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 47949 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
300 g | Cukr moučkový |
3 kávová lžička | Cukr vanilka |
250 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pohanková |
6 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 3,4mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka pohanková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené cukroví pro celiaky postup přípravy receptu:
1 | Z mouky, másla a bílého vína utvoříme těsto, které necháme do druhého dne v lednici odpočinout. Druhý den pomocí tvořítka na sušenky vytlačíme z těsta různé drobné tvary, které pečeme ve vyhřáté troubě dorůžova. Upečené tvary obalujeme ihned potom, co je vyndáme z trouby, v moučkovém cukru, ve kterém jsme rozmíchali 3 lžičky vanilkového cukru. |
Poznámka
Toto cukroví podáváme vychladlé ke kávě nebo čaji.