Jednoduchý recept

Nákyp květákový

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 4795

Ingredience

1 hrst Hrášek
1 ks Květák
2 dl Mléko polotučné
4 dkg Mouka pšeničná hladká T 650
5 dkg Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
10 dkg Salám měkký
10 dkg Sýr Eidam cihla 40%
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 339 kcal
Kilojoule 1 420kJ
5% Sacharidy 19 g
29% Tuky 22 g
20% Sodík 392 mg
35% Bílkoviny 20 g

Nákyp květákový postup přípravy receptu:

1

Květák uvaříme a rozmačkáme.

2

Z mouky a tuku uděláme světlou jíšku, do které přiléváme mléko, až se utvoří bešamel.

3

Do vychladlého bešamelu vmícháme žloutky, strouhaný sýr, sůl a pepř.

4

Přidáme rozmačkaný květák a tuhý sníh z bílků.

5

Přidáme dle chuti uzeninu.

6

Do vymazaného pekáče nalijeme směs a půl hodiny pečeme v předehřáté troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept