Ořechová bábovka ze strouhanky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ořechová bábovka ze strouhanky
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 47950 |
Kategorie: | Bábovky |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
200 g | Máslo čerstvé |
200 g | Ořechy vlašské |
1 kávová lžička | Soda jedlá |
60 g | Strouhanka |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 550,7mg |
Draslík | 391,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 59,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Ořechy vlašské, Soda jedlá, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ořechová bábovka ze strouhanky postup přípravy receptu:
1 | Vlašské ořechy umeleme, máslo vymícháme s cukrem do pěny a za stálého míchání vmícháváme žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Strouhanku smícháme s mletými ořechy a s jedlou sodou. Potom do másla se žloutky vmícháváme střídavě ořechovou směs a ušlehaný sníh. Hotové těsto přemístíme do tukem vymazané, strouhankou vysypané bábovkové formy a pečeme ve vyhřáté troubě 45 minut. Bábovku podáváme vychladlou a pocukrovanou. |
Poznámka
Strouhanku pro výrobu této bábovky pro celiaky připravíme tak, že rozdrtíme bezlepkové pečivo na strouhanku. Bábovku podáváme ke kávě a k čaji.