Recept

Pečený meruňkový moučník ze zákysu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 47951

Ingredience

180 g Cukr krupice
16 g Kypřicí prášek do pečiva
100 g Mouka jáhlová
200 g Mouka rýžová
150 ml Olej stolní
100 g Solamyl - bramborový škrob
2 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Tuk rostlinný
400 g Zákys jihočeský osvěžující meruňka

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 664 kcal
Kilojoule 2 780kJ
25% Sacharidy 91 g
40% Tuky 30 g
2% Sodík 41 mg
16% Bílkoviny 9 g

Pečený meruňkový moučník ze zákysu postup přípravy receptu:

1

Rýžovou a jahelnou mouku smícháme s bramborovým škrobem, kypřicím práškem a cukrem. V druhé míse smícháme všechny tekuté přísady: meruňkový zákys, vejce a olej. Poté obě směsi vymícháme do těsta a vlijeme na tukem vymazaný nebo pečicím papírem vyložený plech a pečeme dorůžova v předehřáté troubě.

Poznámka

Pečený moučník podáváme k čaji nebo ke kávě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept