Pečený meruňkový moučník ze zákysu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený meruňkový moučník ze zákysu
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 47951 |
Ingredience
180 g | Cukr krupice |
16 g | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Mouka jáhlová |
200 g | Mouka rýžová |
150 ml | Olej stolní |
100 g | Solamyl - bramborový škrob |
2 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Tuk rostlinný |
400 g | Zákys jihočeský osvěžující meruňka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 95,8mg |
Draslík | 295,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Olej stolní, Vejce slepičí, Tuk rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka jáhlová, Mouka rýžová, Solamyl - bramborový škrob, Zákys jihočeský osvěžující meruňka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený meruňkový moučník ze zákysu postup přípravy receptu:
1 | Rýžovou a jahelnou mouku smícháme s bramborovým škrobem, kypřicím práškem a cukrem. V druhé míse smícháme všechny tekuté přísady: meruňkový zákys, vejce a olej. Poté obě směsi vymícháme do těsta a vlijeme na tukem vymazaný nebo pečicím papírem vyložený plech a pečeme dorůžova v předehřáté troubě. |
Poznámka
Pečený moučník podáváme k čaji nebo ke kávě.