Jednoduchý recept

Smažená ryba s čekankou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 47952
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 špetka Bazalka
1 kg Candát obecný
4 ks Čekanka
2 stroužek Česnek
0,3 dl Citronová šťáva
1 dl Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
1 špetka Šalvěj sušená
1 špetka Sůl
3 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 269 kcal
Kilojoule 1 127kJ
1% Sacharidy 4 g
24% Tuky 18 g
3% Sodík 60 mg
42% Bílkoviny 24 g

Smažená ryba s čekankou postup přípravy receptu:

1

Ryby vykucháme, oškrábeme, pečlivě omyjeme a osušíme, potřeme pepřem a solí, rozkrájíme na porce.

2

Česnek prolisujeme a v misce utřeme se solí. Petrželku omyjeme a nasekáme na jemno. Polovinu oleje smícháme s citronovou šťávou a 3 lžícemi vody, pak přimícháme prolisovaný česnek se solí, nasekanou petrželku, bazalku a šalvěj.

3

Čekanku omyjeme, podélně rozpůlíme a na chvíli dáme do horké vody - bude jemnější. Okapané listy čekanky pak rozložíme na lehce olejem potřený plech, posolíme, pokapeme olejem a pečeme 5 až 10 minut v troubě, předehřáté na 200 stupňů Celsia.

4

Ve velké pánvi rozpálíme zbylý olej a na něm smažíme porce ryby z každé strany 3 až 4 minuty.

5

Pečenou čekanku a ryby rozdělíme na talíře, pokapeme olejovou směsí s česnekem a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. Jídlo můžeme připravit z různých druhů ryb. K rybám podáváme lehké bílé víno s výraznější kyselinkou a svěžím ovocným buketem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept