Smažená ryba s čekankou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená ryba s čekankou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47952 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 špetka | Bazalka |
1 kg | Candát obecný |
4 ks | Čekanka |
2 stroužek | Česnek |
0,3 dl | Citronová šťáva |
1 dl | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
1 špetka | Šalvěj sušená |
1 špetka | Sůl |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 128,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Čekanka, Česnek, Citronová šťáva, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Šalvěj sušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažená ryba s čekankou postup přípravy receptu:
1 | Ryby vykucháme, oškrábeme, pečlivě omyjeme a osušíme, potřeme pepřem a solí, rozkrájíme na porce. |
2 | Česnek prolisujeme a v misce utřeme se solí. Petrželku omyjeme a nasekáme na jemno. Polovinu oleje smícháme s citronovou šťávou a 3 lžícemi vody, pak přimícháme prolisovaný česnek se solí, nasekanou petrželku, bazalku a šalvěj. |
3 | Čekanku omyjeme, podélně rozpůlíme a na chvíli dáme do horké vody - bude jemnější. Okapané listy čekanky pak rozložíme na lehce olejem potřený plech, posolíme, pokapeme olejem a pečeme 5 až 10 minut v troubě, předehřáté na 200 stupňů Celsia. |
4 | Ve velké pánvi rozpálíme zbylý olej a na něm smažíme porce ryby z každé strany 3 až 4 minuty. |
5 | Pečenou čekanku a ryby rozdělíme na talíře, pokapeme olejovou směsí s česnekem a podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. Jídlo můžeme připravit z různých druhů ryb. K rybám podáváme lehké bílé víno s výraznější kyselinkou a svěžím ovocným buketem.