Jednoduchý recept

Bramborové ragú s rajčaty a klobásou

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 47954
Kategorie: Brambory

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 kg Brambory
2 ks Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
4 dl Hovězí vývar základní
400 g Klobása vepřová
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
7 ks Rajčata
4 ks Sardelové řezy
1 dl Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
1 špetka Tymián sušený

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 744 kcal
Kilojoule 3 114kJ
12% Sacharidy 44 g
62% Tuky 46 g
139% Sodík 3 g
69% Bílkoviny 39 g

Bramborové ragú s rajčaty a klobásou postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Cibule a česnek oloupeme a najemno nakrájíme. Celer oškrábeme a omyjeme a nakrájíme na kousky, nať nasekáme najemno.

2

V hrnci rozehřejeme olej, krátce na něm osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, pak přidáme celer a za stálého míchání vše smažíme asi 3 minuty.

3

Sardelové filety opláchneme, osušíme, najemno nakrájíme a společně s bramborami, bobkovým listem a tymiánem přidáme do hrnce. Přilijeme vývar, necháme přejít varem a pak na mírném ohni pomalu vaříme 20 minut pod pokličkou. Během vaření občas promícháme.

4

Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme, rozkrojíme, zbavíme semen a dužninu nakrájíme na kousky. Klobásu nakrájíme na kolečka a společně s kousky rajčat a smetanou přimícháme do hrnce k ragú. Vše znovu necháme přejít varem a přikryté vaříme ještě 5 minut. Pak přidáme celerovou nať, podle chuti opepříme a osolíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept