Bramborové ragú s rajčaty a klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové ragú s rajčaty a klobásou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47954 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 kg | Brambory |
2 ks | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
4 dl | Hovězí vývar základní |
400 g | Klobása vepřová |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
7 ks | Rajčata |
4 ks | Sardelové řezy |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 122,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,4mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Klobása vepřová, Rajčata, Sardelové řezy, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové ragú s rajčaty a klobásou postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Cibule a česnek oloupeme a najemno nakrájíme. Celer oškrábeme a omyjeme a nakrájíme na kousky, nať nasekáme najemno. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej, krátce na něm osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, pak přidáme celer a za stálého míchání vše smažíme asi 3 minuty. |
3 | Sardelové filety opláchneme, osušíme, najemno nakrájíme a společně s bramborami, bobkovým listem a tymiánem přidáme do hrnce. Přilijeme vývar, necháme přejít varem a pak na mírném ohni pomalu vaříme 20 minut pod pokličkou. Během vaření občas promícháme. |
4 | Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme, rozkrojíme, zbavíme semen a dužninu nakrájíme na kousky. Klobásu nakrájíme na kolečka a společně s kousky rajčat a smetanou přimícháme do hrnce k ragú. Vše znovu necháme přejít varem a přikryté vaříme ještě 5 minut. Pak přidáme celerovou nať, podle chuti opepříme a osolíme. |