Španělské ragú z brambor - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Španělské ragú z brambor
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 47956 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
5 ks | Bobkový list |
1 kg | Brambory |
250 g | Klobása vepřová |
0,5 l | Mléko odtučněné |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1,5 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 59,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 385,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Klobása vepřová, Paprika mletá sladká, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko odtučněné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Španělské ragú z brambor postup přípravy receptu:
1 | Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Klobásu pokrájíme na kolečka. |
2 | V hrnci smícháme mléko se lžičkou soli, mletou sladkou paprikou a trochou pepře, přidáme bobkový list, nakrájené brambory a klobásu, promícháme a vaříme přikryté na mírném ohni 30 minut, až brambory změknou. Poté přimícháme zakysanou smetanu, podle chuti opepříme, osolíme, ještě 5 minut povaříme a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.