Jednoduchý angreštový džem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jednoduchý angreštový džem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 47957 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
2 kg | Angrešt |
1,6 kg | Cukr krystal |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 180g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 399,2mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Angrešt, Cukr krystal, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Jednoduchý angreštový džem postup přípravy receptu:
1 | Plody angreštu omyjeme, očistíme, odstraníme stopky a plody propícháme. Vsypeme do pánve, podlijeme vodou, za stálého míchání je zvolna přivedeme k varu. Přisypeme cukr, vaříme na mírném ohni, až šťáva začne houstnout. |
2 | Ostavíme, necháme částečně vychladnout, následně rozdělíme do sklenic. Jakmile džem zcela vychladne, sklenice uzvařeme a uchováme na temném místě. |
Poznámka
Uložené džemy průběžně kontrolujeme.