Jednoduchý recept

Angreštový džem s octem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 47961
Kategorie: Džemy, zavařeniny

Ingredience

2 kg Angrešt
1 kg Cukr krystal
100 ml Ocet kvasný lihový

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 478 kcal
Kilojoule 1 998kJ
33% Sacharidy 120 g
2% Tuky 1 g
0% Sodík 3 mg
3% Bílkoviny 2 g

Angreštový džem s octem postup přípravy receptu:

1

Plody angreštu očistíme, omyjeme a nasypeme do kastrolu. Přilijeme vodu, polovinu cukru, promícháme a provaříme. Jakmile kaše začne houstnout, přisypeme zbytek cukru, přidáme ocet a vaříme za stálého míchání cca 30 minut.

2

Poté odstavíme, necháme vychladnout, džem rozdělíme do sklenic a uzavřeme. Uchováme na chladnějším, temném místě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept