Angreštový džem s octem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Angreštový džem s octem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 47961 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
2 kg | Angrešt |
1 kg | Cukr krystal |
100 ml | Ocet kvasný lihový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 120g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 398,0mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Angrešt, Cukr krystal mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Angreštový džem s octem postup přípravy receptu:
1 | Plody angreštu očistíme, omyjeme a nasypeme do kastrolu. Přilijeme vodu, polovinu cukru, promícháme a provaříme. Jakmile kaše začne houstnout, přisypeme zbytek cukru, přidáme ocet a vaříme za stálého míchání cca 30 minut. |
2 | Poté odstavíme, necháme vychladnout, džem rozdělíme do sklenic a uzavřeme. Uchováme na chladnějším, temném místě. |