Angreštová marmeláda s medem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Angreštová marmeláda s medem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 47965 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 166,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Angrešt, Med včelí mají zadané všechny známé hodnoty.
Angreštová marmeláda s medem postup přípravy receptu:
1 | Zralý angrešt očistíme, odstraníme stopky a kalíšky, důkladně omyjeme, necháme okapat. Nasypeme do kastrolu, zalijeme vodou, rozvaříme zcela do měkka. |
2 | Ihned propasírujeme žíněným sítem, přidáme med, za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Hotový džem rozdělíme do skleniček a uzavřeme. Uchováme na chladnějším a temném místě. |
Poznámka
Při správném uložení vydrží poměrně dlouho, občas kontrolujeme.