Vaječné řezy s kakaovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječné řezy s kakaovým krémem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 47968 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
Korpus | |
---|---|
180 g | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
2 polévková lžíce | Mouka bezlepková |
120 g | Solamyl |
5 ks | Vejce slepičí |
Krém | |
200 g | Čokoláda na vaření |
200 g | Cukr krystal |
25 g | Kakao |
2 polévková lžíce | Marmeláda meruňková |
250 g | Máslo čerstvé |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 75g |
---|---|
Cholesterol | 313,5mg |
Draslík | 113,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 51,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí, Cukr krystal, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka bezlepková, Solamyl, Čokoláda na vaření, Kakao, Marmeláda meruňková, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vaječné řezy s kakaovým krémem postup přípravy receptu:
1 | Příprava korpusu: |
2 | Nad mírným ohněm ve vodní lázni vyšleháme celá vejce s cukrem do husté pěny. Po zhoustnutí odstavíme směs z ohně, mícháme dále, než směs vychladne. Poté do ní vmícháme Solamyl, promíšený s kypřícím práškem do pečiva, vzniklé těsto vlijeme na tukem vymazaný, bezlepkovou moukou vysypaný plech, pečeme ve vyhřáté troubě do růžova. |
3 | Příprava krému: |
4 | Vejce s cukrem a kakaem vyšleháme do do hustšího krému nad párou, necháme vychladnout. Než krém vychladne, utřeme máslo, které následně vmícháme do vychladlého krému. Při smíchávání másla a krému by měly mít obě složky stejnou teplotu, aby se krém nesrazil. |
5 | Po vychladnutí potřeme vychladlý upečený plát kakaovým krémem a marmeládou. Nakonec ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu, kterou moučník pocákáme. Podáváme vychladlý, rozkrájený na kousky. |
Poznámka
Servírujeme studené.