Vaflové košíčky s vařenými krevetkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 44 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaflové košíčky s vařenými krevetkami
Celkový čas: | 44 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 14 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 47969 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
150 g | Kompot broskvový |
1 ks | Limetka |
1 polévková lžíce | Meduňka |
150 g | Salát kadeřavý |
Těsto | |
---|---|
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
150 g | Máslo čerstvé |
0,5 dl | Mléko polotučné |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Vařené krevety | |
250 g | Krevety tygří - loupané |
2 polévková lžíce | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Omáčka | |
1 dl | Chilli omáčka |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
3 polévková lžíce | Hellmann's Majonéza originál |
1 dl | Kečup |
0,5 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 295,9mg |
Draslík | 681,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 336,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 43,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Limetka, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Vejce slepičí, Sůl, Voda pitná, Chilli omáčka, Citronová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot broskvový, Meduňka, Salát kadeřavý, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Krevety tygří - loupané, Hellmann's Majonéza originál, Kečup, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vaflové košíčky s vařenými krevetkami postup přípravy receptu:
1 | Do mísy dáme měkké máslo, vejce, sůl a vyšleháme krém. Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva, vlažné mléko a utřeme hladké těsto. |
2 | Teflonový vaflovač rozpálíme a postupně v něm upečeme dozlatova vaflové plátky. Teplé upečené vafle vložíme do ozdobných misek, vytvarujeme je podle misek a necháme vychladnout. |
3 | Omyjeme listy salátu, necháme je okapat a osušíme je. Limetku omyjeme, osušíme a nakrájíme na osminky. Kompotované půlené broskve vyjmeme ze sirupu a necháme okapat. Omyjeme lístky meduňky, vodu setřepeme a odložíme je na ozdobu. |
4 | V hrnci přivedeme k varu 2 litry vody s 2 lžícemi soli. Rozmrazené krevetky očistíme a omyjeme. Vložíme je do vroucí vody a znovu od doby varu je vaříme 3-4 minuty (víc ne). Když jsou mléčně růžové, jsou uvařené. (Vyjmeme jednu, rozlomíme a tak zjistíme, že jsou uvařené.) Vybereme je sítem, necháme okapat a vložíme do mísy. |
5 | V malé misce rozmícháme rajský kečup s citronovou šťávou, chilli omáčkou a několika kapkami Worcestru. Nakonec přimícháme majonézu. Omáčku promícháme s krevetami. |
6 | Do vaflových košíčku, které jsme vyjmuli z misek, položíme ozdobně salát, krevetky, limetku, 1/4 broskve, ozdobíme lístky meduňky a servírujeme. |
Poznámka
Krevety dáme rozmrazit den předem tak, že je vložíme do mikrotenového sáčku a vložíme je do misky s ledovou vodou a ledem. Necháme přes noc v chladničce. Krevety se nesmí namočit. Správné rozmrazení zajistí, že se rovnoměrně uvaří.