Recept

Vaflové košíčky s vařenými krevetkami

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 44 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 14 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 47969
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

150 g Kompot broskvový
1 ks Limetka
1 polévková lžíce Meduňka
150 g Salát kadeřavý
Těsto
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
150 g Máslo čerstvé
0,5 dl Mléko polotučné
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
Vařené krevety
250 g Krevety tygří - loupané
2 polévková lžíce Sůl
2 l Voda pitná
Omáčka
1 dl Chilli omáčka
2 polévková lžíce Citronová šťáva
3 polévková lžíce Hellmann's Majonéza originál
1 dl Kečup
0,5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 676 kcal
Kilojoule 2 829kJ
16% Sacharidy 59 g
59% Tuky 44 g
73% Sodík 1 g
49% Bílkoviny 27 g

Vaflové košíčky s vařenými krevetkami postup přípravy receptu:

1

Do mísy dáme měkké máslo, vejce, sůl a vyšleháme krém. Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva, vlažné mléko a utřeme hladké těsto.

2

Teflonový vaflovač rozpálíme a postupně v něm upečeme dozlatova vaflové plátky. Teplé upečené vafle vložíme do ozdobných misek, vytvarujeme je podle misek a necháme vychladnout.

3

Omyjeme listy salátu, necháme je okapat a osušíme je. Limetku omyjeme, osušíme a nakrájíme na osminky. Kompotované půlené broskve vyjmeme ze sirupu a necháme okapat. Omyjeme lístky meduňky, vodu setřepeme a odložíme je na ozdobu.

4

V hrnci přivedeme k varu 2 litry vody s 2 lžícemi soli. Rozmrazené krevetky očistíme a omyjeme. Vložíme je do vroucí vody a znovu od doby varu je vaříme 3-4 minuty (víc ne). Když jsou mléčně růžové, jsou uvařené. (Vyjmeme jednu, rozlomíme a tak zjistíme, že jsou uvařené.) Vybereme je sítem, necháme okapat a vložíme do mísy.

5

V malé misce rozmícháme rajský kečup s citronovou šťávou, chilli omáčkou a několika kapkami Worcestru. Nakonec přimícháme majonézu. Omáčku promícháme s krevetami.

6

Do vaflových košíčku, které jsme vyjmuli z misek, položíme ozdobně salát, krevetky, limetku, 1/4 broskve, ozdobíme lístky meduňky a servírujeme.

Poznámka

Krevety dáme rozmrazit den předem tak, že je vložíme do mikrotenového sáčku a vložíme je do misky s ledovou vodou a ledem. Necháme přes noc v chladničce. Krevety se nesmí namočit. Správné rozmrazení zajistí, že se rovnoměrně uvaří.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept