Kančí játra s koňakem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí játra s koňakem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 47970 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory pečené |
6 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
40 g | Hořčice Dijonská |
900 g | Kančí játra |
100 ml | Martell cognac |
60 g | Olej slunečnicový |
150 g | Paprika červená |
3 g | Paprika mletá pálivá |
15 g | Paprika mletá sladká |
150 g | Pórek |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 775,8mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,7mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,9mg |
Vitamín E | 5,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory pečené, Česnek, Cibule, Olej slunečnicový, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Kančí játra, Martell cognac, Paprika mletá pálivá, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí játra s koňakem postup přípravy receptu:
1 | Kančí játra odblaníme, nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka a rozebereme na kroužky, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na slabší proužky, pórek na tenká kolečka, česnek prolisujeme. |
2 | V pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli, česnek, papriku, krátce orestujeme, přiložíme játra, podlijeme koňakem, posypeme mletou sladkou a pálivou paprikou, podusíme, až se tekutina téměř odpaří. |
3 | Přidáme pórek, pikantní horčici a ještě pět minut podusíme. |
4 | Nakonec osolíme, rozdělíme na talíře a doplníme pečeným bramborem. |