Jednoduchý recept

Kuřecí řízky s omáčkou z červeného vína

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 47971
Kategorie: Brambory

Ingredience

1 špetka Bazalka
1 ks Bobkový list
3 stroužek Česnek
2 ks Cibule
600 g Kuřecí prsa
1 špetka Majoránka
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
500 g Rajčata
1 špetka Sůl
2,5 dl Víno červené
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 301 kcal
Kilojoule 1 261kJ
4% Sacharidy 13 g
10% Tuky 7 g
12% Sodík 249 mg
60% Bílkoviny 34 g

Kuřecí řízky s omáčkou z červeného vína postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Oloupaný česnek nasekáme na jemno. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a pokrájíme nahrubo. Kuřecí prsa nakrájíme na 4 řízky, omyjeme je, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme.

2

Ve velké pánvi rozehřejeme olej, řízky na něm 5 minut z každé strany smažíme do zlatova. Poté je vyjmeme a odložíme stranou.

3

Na oleji v pánvi zpěníme cibuli, přidáme česnek a chvíli smažíme, přisypeme rajčata, bobkový list, zalijeme vínem a na mírném ohni vaříme 10 minut, dochutíme bazalkou a majoránkou, případně opepříme a osolíme. Omáčku důkladně promícháme, vložíme do ní usmažené řízky, přikryté necháme chvíli uležet a konečně podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, může být i vařená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept