Jednoduchý recept

Kančí maso s pórkem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 47972

Ingredience

2 g Badyán
300 g Chléb pšeničný (bílý)
80 g Cibule
15 g Cukr krupice
900 g Kančí kýta
150 g Máslo čerstvé
60 ml Omáčka sójová
4 g Pepř bílý celý
500 g Pórek
20 g Solamyl
5 g Sůl
2 dl Voda pitná
250 ml Víno jablečné
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 651 kcal
Kilojoule 2 726kJ
16% Sacharidy 57 g
37% Tuky 28 g
34% Sodík 683 mg
69% Bílkoviny 39 g

Kančí maso s pórkem postup přípravy receptu:

1

Kančí maso očistíme, nakrájíme na menší plátky, cibuli nadrobno, bílou část pórku na kolečka, zelenou část posekáme na jemno, česnek prolisujeme.

2

V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli s česnekem, osmahneme, přidáme maso, osolíme, okořeníme celým pepřem, badyánem, podlijeme vínem, přidáme trochu cukru a zvolna dusíme téměř do měkka. Až se tekutina vydusí na tuk, vložíme kolečka pórku, orestujeme, zalijeme sójovou omáčkou, podlijeme vínem nebo vodou, zahustíme Solamylem, rozmíchaným v trošce vody, dodusíme.

3

Pokrm rozdělíme na talíře, posypeme posekaným pórkem, podáváme s bílým chlebem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept