Kančí maso s pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí maso s pórkem
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 47972 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 g | Badyán |
4 stroužek | Česnek |
300 g | Chléb pšeničný (bílý) |
80 g | Cibule |
15 g | Cukr krupice |
900 g | Kančí kýta |
150 g | Máslo čerstvé |
60 ml | Omáčka sójová |
4 g | Pepř bílý celý |
500 g | Pórek |
20 g | Solamyl |
5 g | Sůl |
250 ml | Víno jablečné |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 233,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Cukr krupice, Pepř bílý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Kančí kýta, Máslo čerstvé, Omáčka sójová, Pórek, Solamyl, Víno jablečné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí maso s pórkem postup přípravy receptu:
1 | Kančí maso očistíme, nakrájíme na menší plátky, cibuli nadrobno, bílou část pórku na kolečka, zelenou část posekáme na jemno, česnek prolisujeme. |
2 | V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli s česnekem, osmahneme, přidáme maso, osolíme, okořeníme celým pepřem, badyánem, podlijeme vínem, přidáme trochu cukru a zvolna dusíme téměř do měkka. Až se tekutina vydusí na tuk, vložíme kolečka pórku, orestujeme, zalijeme sójovou omáčkou, podlijeme vínem nebo vodou, zahustíme Solamylem, rozmíchaným v trošce vody, dodusíme. |
3 | Pokrm rozdělíme na talíře, posypeme posekaným pórkem, podáváme s bílým chlebem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.