Pikantní smaženky s dýní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní smaženky s dýní
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 47973 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
0,5 polévková lžíce | Citronová kůra |
1 ks | Citrony |
180 g | Dýně |
1 ks | Jablka |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
0,3 dl | Mléko polotučné |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 dl | Olej slunečnicový |
2 špetka | Pepř citronový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,6mg |
Draslík | 560,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,8mg |
Vitamín E | 21,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Citronová kůra, Citrony, Dýně, Jablka, Kypřicí prášek do pečiva, Olej slunečnicový, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř citronový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní smaženky s dýní postup přípravy receptu:
1 | Omytou dýni rozkrojíme, zbavíme semínek, oloupeme, nahrubo nastrouháme do misky. Omyjeme jablko, rozkrojíme, zbavíme semínek, oloupané strouháme do misky k dýni, promícháme. Omyjeme chemicky neošetřený citrón, osušíme a nakrájíme na osminky. |
2 | Do druhé mísy vložíme mouku, prášek do pečiva, cukr, sůl, pepř, nastrouhanou citrónovou kůru, zázvor, mleté chilli a mléko. Těstíčko rozmixujeme ručním mixérem do hladka. Do těstíčka zamícháme dýni s jablkem. |
3 | V pánvi rozpálíme na správnou teplotu dostatečné množství oleje (podle velikosti pánve). Lžicí nabereme dýňové těsto, opatrně klademe malé hromádky do oleje, smažíme přibližně po minutě z každé strany do zlatova. Smaženky vyjmeme z oleje, dáme je na papírovou utěrku okapat. Podáváme s nakrájeným citrónem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.